top of page

QUEENS OF HOP: WOMEN ON A MISSION

queens of hop studio maart 2016-187.jpg

Queens of Hop anno 2005

Queens of Hop startte eind 2015 als een onderneming met twee vrouwen aan het roer. Straffe madammen met een missie, nl. het Belgisch bier als kwaliteitsproduct promoten.

 

In de beginfase sleutelden Bo en Katie samen aan het concept voor hun proeverijen, bij mensen thuis of op locatie, voor particulieren, verenigingen, ondernemingen enz. Bo kon na enkele maanden echter de Queens-activiteiten niet meer combineren met haar andere functies, waardoor beide dames als goede vrienden uit elkaar gingen en Katie sedertdien het bedrijf alleen runt.  

Waarom bier?

Bier is een typisch Belgisch product, waar we terecht trots op mogen zijn. Maar België, het bierland bij uitstek, staat wereldwijd slechts op de twintigste plaats qua bierverbruik. De Belgen schatten het bier van eigen bodem te weinig naar waarde, en dat terwijl er van over heel de wereld mensen op bierbedevaart naar ons landje komen of in hun thuisland belachelijke prijzen neertellen voor een flesje Westvleteren, Chimay of Westmalle...

Veel mensen zeggen te snel 'ik lust geen bier', grijpen naar een wijntje op café of restaurant of blijven hangen bij één en hetzelfde bier. Queens of Hop wil daar verandering in brengen, door samen met jou op een belevingsreis te gaan waarin je de diverse smaken en stijlen van bieren ontdekt. In kleine proefglaasjes proef je een aantal zeer verschillende bieren, allemaal gebrouwen door Belgische artisanale brouwerijen.

 

Kortom, Queens of Hop bezorgt je een leuke, boeiende en vooral smaakvolle avond, waarbij (leren) proeven centraal staat. Naast de standaard formule kunnen ook formules op maat worden uitgewerkt rond bepaalde thema's, in combinatie met kaas of chocolade, voor de al meer 'doorwinterde' proever enz.

Who's the Queen? 
katie

De bezielster en 'leading lady' van de Queens is moeder van twee kinderen en combineert een deeltijdse functie in de back office van Brouwerij Bourgogne des Flandres (waar ze sedert 2021 ook af en toe freelance brouwt) met haar 'derde kindje' -Queens of Hop- in bijberoep. Ze heeft een 3 bier-gerelateerde attesten op zak:  bierkenner, zytholoog (biersommelier) en Cicerone Certified Beer Server. Sedert het schooljaar 2018-2019 doceert ze ook bij Syntra Brugge, Kortrijk en Roeselare waar ze haar passie aan toekomstige zythologen probeert door te geven.  Londen is haar tweede thuis, maar sedert kort ook een deel van haar werkdomein, aangezien ze enkele keren per jaar ook naar Londen trekt met haar tastings.  

Ze houdt enorm van muziek en speelt daarnaast ook amateurtoneel. Ze houdt ook nog van reizen, fotografie, lekker eten, een avondje uit met vrienden, film, ...

Haar liefde voor bier ontstond in haar tienerjaren. Elke vrijdagavond sprak ze met vrienden af in het Oostends Bierhuis, waar telkens een ander biertje van de kaart geproefd werd.

Katie brouwt ook thuis wat biertjes op een kleine installatie. ​Eén van die bieren werd in 2021 op een grotere schaal gebrouwen bij brouwerij Stokhove onder de naam 'Drama Queen'. Het bier was in 2022 tevens te gast op het BAB Brugs Bierfestival, Bier aan Zee en Betsy's Bierfestival te Bredene. 

Favoriete bieren?

Teveel om op te noemen, maar hier enkele toppers die steeds koud staan: Bourgogne des Flandres, Troubadour Magma, Rodenbach Alexander, Orval, St. Bernardus Abt, Excuse me while I kiss my stout, Saison Dupont Biologique, Noir de Dottignies, ... en uiteraard de Drama Queen, een eigen recept met Engelse hoppen en mouten (waaronder een stevige portie chocolademout) en een stevige portie Belgische bierliefde! 

bottom of page